Har du svårt att fokusera? - Fyra tips för bättre fokus

Att behålla fokus kan ibland vara svårt. Speciellt när det händer mycket runtomkring i snabb takt. Många känner sig idag stressade vilket kan leda till att det blir svårt att behålla sitt fokus. För att klara av stressiga situationer kan det vara bra att försöka vara lugn, avslappnad och fokuserad. Det finns flera enkla saker du kan göra för att påverka ditt fokus. 

Här är fyra tips på hur du kan skapa de bästa förutsättningarna för att kunna fokusera bättre:

1. Lägg fokus på en sak i taget

Det är visat att det faktiskt är väldigt få personer som kan fokusera på flera saker samtidigt. Därför är det bra att helt enkelt fokusera på en sak i taget. Genom att ordentligt planera och strukturera din dag kan det bli lättare att se till att du lägger fokus på rätt sak vid rätt tid. Du kan få mera gjort och det kan bli bättre resultat om du lägger fullt fokus på en sak i taget.

2. Gör dig av med saker som kan distrahera 

Distraktioner kan vara både fån saker utifrån och inifrån. En yttre distraktion kan till exempel vara en mobiltelefon som plingar till. En inre distraktion kan till exempel vara tankar som stressar en. Så lägg undan mobilen på ljudlöst och försök ta bort så mycket distraherande faktorer som möjligt.

3. Se till att få ordentligt med sömn   

Hur vi sovit under natten kan påverka vår prestation under dagen. Om du sovit oroligt kan det påverka hälsan och göra det svårare att fokusera. När vi sover ordentligt blir det lättare att hantera stress som i sin tur kan påverka vårt fokus. Tips för att sova bättre hittar du här där vi listar 4 saker som bidrar till en bättre sömn.

4. Drick Sharp Up

Sharp Up är en brustablett som bidrar till ett inre lugn och fokus under dagen. Sharp up innehåller en härlig blandning av nyttigheter som hjälper till att balansera upp särskilda brister i vår skandinaviska kost, samtidigt som den tillför oss med ett förstärkt immunförsvar och kan hjälp mot stress och trötthet. Innehåller bland annat Rysk rot som hjälper mot stress och trötthet samt Melissa Officinails som bidrar till lugn och fokus. 

Sharp Up kan du köpa här

TAGS:

SHARE: