Har du torr hud? - läs våra tips på hur du återfuktar huden på ett bra sätt

Nu när hösten närmar sig blir också luften torrare vilket kan påverka vår hud att också bli torrare. Att huden blir torr kan också bero på att det finns dåligt med ämnen i huden som bevarar fukt. Det kan även bero på hur tjock den skyddande fetthinnan är. Stram, irriterande och fnasig hud går att reparera genom att ta hand om huden väl. Vi på Homie har tagit fram flera återfuktande produkter som både gör under för huden men är också väldigt snygga att ha framme.

Hur ska jag ta hand om min torra hud?

Det första tipset är att se till att inte duscha eller bada för ofta eftersom det påverkar fukten i huden. Efter en dusch så ska du inte heller gnugga handduken för hårt mot huden, utan badda dig torr med handduken.

Det andra tipset är att smörja in hela kroppen med Homies Body oil. Sammansättningen av de naturliga och vegetabiliska oljorna från Avokado-, raps- och solros skapar en skön känsla på hela kroppen. De olika oljorna i vår produkt innehåller mineraler, vitaminer och aminosyror och ger din hy lyster och motverkar torrhet. Kroppsoljan är också rik på E-vitamin som är känt för sina reparerande egenskaper. Det minskar drastiskt bildandet av fria radikaler i huden och hjälper till att stärka den naturliga fuktbarriären. E-vitaminet är både antioxidant samt mycket antiinflammatoriskt, vilket stärker hudens motståndskraft. 

Body Oil är producerad i en miljö- och kvalitetscertifierad fabrik i Sverige. 

Det tredje tipset är att alltid ha med dig Homies Skin repair som förutom att skydda huden också påskyndar kroppens egen förmåga att reparera skadad hud genom att öka blodcirkulationen. Skin repair har höga halter av vaselin och vit lera utan att bli fet och kladdig. Kaolin är en naturlig, finmalen vit lera med ett rikt innehåll av aluminiumoxid som är känt för sina läkande egenskaper och har under en lång tid använts i kinesisk läkemedelskonst. Leran är djuprengörande för huden och har en hög fuktighetshalt. Kaolin passar alla hudtyper, speciellt för torr och känslig hud. Skin Repair kan med fördel användas på hela kroppen. Den är perfekt mot exempelvis torra fötter, självsprickor och nariga nagelband. Den är mild, väldoftande och effektiv och är även bra på att lindra blöjexem på barn.

Framtagen och producerad i Sverige i en miljö- och kvalitetscertifierad fabrik.

Body Oil hittar du här och Skin Repair hittar du här 

TAGS:

SHARE: