Tvätta dina kläder på rätt sätt - Här är 8 tips!

Blir dina vita kläder gråa efter ett tag och luktar dina träningskläder fortfarande illa efter du tvättat dem?  Genom att tvätta rätt kan du förlänga hållbarheten på dina kläder, spara på vatten, få bort dålig lukt och bevara färg och form. Här är några tips på vad du borde göra och inte göra.

 

  1. Tvätta med rätt mängd tvätt i maskinen. Den ska vara full men inte fullproppad. På så sätt spara du på vattenanvändningen.
  2. Använd inte för mycket tvättmedel och för hög temperatur. Många tvättmedel idag är så pass effektiva att det inte behövs en stor mängd tvättmedel eller så varmt vatten.
  3. Tänk på att många vita plagg är färgade vita och därför tvättas bäst med kulörtvätt för att hålla sig vita.
  4. Håll ordning på dina strumpor och tvätta dem i en tvättpåse. 

 

Sportkläder

  1. Använd inte sköljmedel den kan täppa till materialet så att det inte andas lika bra. 
  2. Torktumla inte träningskläder, det kan göra så att materialet tappar sin elasticitet. 
  3. Tvätta kläderna direkt efter träning, eller se till att de torkar ordentligt om du inte kan slänga in dem i tvättmaskinen direkt.
  4. För att få bort dålig lukt från träningskläder, använd vår Sports Wash. Sports Wash bryter ner doftmolekylerna som bildas i microfibermaterial och tar på så sätt bort obehaglig lukt som bildas i sportkläder när de har använts ett par gånger. Detta gör att kläderna får tillbaka sin ursprungliga funktion och att plaggen inte luktar när du blir varm och svettig.

Sports Wash är ett specialtvättmedel som bevarar och återställer dina funktionsplagg. Framtagen och producerad i en miljö- och kvalitetscertifierad fabrik i Sverige. Sports Wash kan du hitta här.

 

TAGS:

SHARE: