Varför vi behöver B-vitaminer - B komplex

Vitamin B är en viktig aktör för att upprätthålla din cellhälsa, ämnesomsättning, immunförsvar, nervsystem och för att hålla dig energisk. Även hud, hår och naglar är beroende av B-vitaminer. 

Det finns flera olika typer av B-vitamin och du behöver de alla av olika anledningar. Dessutom kommer de olika typerna av vitamin B från olika typer av livsmedel. Exempelvis finns vitamin B-12 främst i kött och mejeriprodukter. B-7 och B-9 (och till viss del B-1 och B-2) finns i frukt och grönsaker. Är du vegan är det alltså stor risk att du har brist på just B-vitamin. Avokado är en grönsak som innehåller mycket B-vitamin men för att du skall få i dig tillräckligt måste du äta stora mängder avokado. 

Vi brukar beskriva B-vitamin som vedklabbarna du behöver till din brasa för att kunna hålla den vid liv. När vår hjärna utsätts för mycket intryck bränner vi en massa B-vitamin. B-vitamin är dessutom en vattenlöslig vitamin vi inte kan lagra i kroppen och behöver få i oss varje dag.

I dagens samhälle utsätts vi för fler intryck än någonsin när vi sitter vid alla våra skärmar så mycket. Vilket gör att många kan känna sig sådär eftermiddagstrött. Det kan då bero på B-vitamin brist.

Symtomen beror på vilken typ av vitamin B du saknar. Men de vanligaste symtomen på B-vitaminbrist inkluderar trötthet, koncentrationssvårigheter, nedsatt aptit, håravfall och hudproblem.

Olika B-vitaminer har olika egenskaper:

VITAMIN B1
Bidrar bland annat till normal psykologisk funktion.
VITAMIN B2
Bidrar bl.a till att bibehålla normal synförmåga.
VITAMIN B3
Bidrar  bl.a till normal energiomsättning.
VITAMIN B5
Bidrar bl.a till att minska trötthet och utmattning.
VITAMIN B6
Bidrar bl.a till nervsystemets normala funktion.
VITAMIN B7
Bidrar bl.a till att bibehålla normalt hår och hud.
VITAMIN B9
Bidrar bl.a till normal blodbildning.
VITAMIN B12
Bidrar till att minska trötthet och utmattning.

 

 

Många känner igen sig i just trötthet som symtom. B komplex kan hjälpa dig att bibehålla en jämn energinivå hela dagen ut. Därför skapade vi en energidryck i brustablettsform som heter Level Up som tillsammans med naturligt koffein och alla 8 B-vitaminerna ger dig en uppiggande känsla direkt. Men istället för att tappa energin ett par timmar igen efter du druckit den så gör B-vitaminerna att du fortsätter att hålla dig pigg. 

Köp Level Up Här!

 

TAGS:

SHARE: